Húsz halott a kabuli robbantásos merényletben

A hét képei
Kabul, 2015. augusztus 7. Az afgán biztonsági szolgálat tagjai összeomlott lakóházak között Kabulban, ahol a robbanószerrel megrakott teherautót robbantott fel egy öngyilkos merénylő 2015. augusztus 7-én hajnalban. A detonációban legkevesebb nyolcan meghaltak és 85-en megsebesültek. A merényletet a védelmi minisztérium egyik épülete közelében követték el. (MTI/AP/Rahmat Gul)
Vágólapra másolva!
Egy nap két öngyilkos merénylet is történt Kabulban. Másodszor az afgán főváros rendőrakadémiája előtt robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő, legkevesebb húsz embert megölve.
Vágólapra másolva!

Újabb öngyilkos támadás történt kabulban: a merénylő egy kabuli rendőrakadémia előtt robbantotta fel magát. A detonációban afgán tisztviselők szerint 20 kadét meghalt és legalább 25 megsebesült. Ez a nap folyamán már a második nagy erejű robbantás volt, amely megrázkódtatta az afgán fővárost.

Az afgán biztonsági szolgálat tagjai a romok között Kabulban, az első robbantás helyszínén Forrás: MTI/AP/Rahmat Gul

Mint arról az Origo is beszámolt, péntek hajnalban a védelmi minisztérium egy épületegyüttesének közelében teherautóba rejtett pokolgép lépett működésbe, a merényletben tizenöten meghaltak és 240-en megsebesültek. A sebesültek között volt 47 nő és 33 gyermek is.

A merényleteket egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára,

megfigyelők szerint azonban a tálib lázadók állhatnak a támadás hátterében.