Ipari baleset miatt kiürítettek egy szállodát Hamburgban

Vágólapra másolva!
Vízgőzzel kevert veszélyes lúg ömlött ki egy hamburgi vegyi üzemben. A hatóságok biztonságba helyezték a környéken tartózkodó embereket, mindenekelőtt egy közeli szálloda nagyjából 100 lakóját.
Vágólapra másolva!

Marólúg ömlött ki egy hamburgi vegyi üzem területén, a baleset miatt egy közeli szállodát ki kellett üríteni - közölte a tűzoltóság szóvivője.

A vízgőzzel kevert veszélyes lúg a Billbrook nevű hamburgi városrészben található vegyipari vállalat egyik tartályából ömlött ki.

120 tűzoltó vonult ki

A tűzoltókat augusztus 6-án, csütörtök este riasztották. Mintegy 120 tűzoltó, továbbá rendőrök és mentőorvosok is kivonultak a baleset helyszínére, ahol az elegy kiömlése nyomán nagy fehér felhő képződött. A hatóságok biztonságba helyezték a környéken tartózkodó embereket, mindenekelőtt egy közeli szálloda nagyjából 100 lakóját. A hotelnek jelenleg több mint 240 vendége van, de sokan nem tartózkodtak az épületben a baleset idején.

17-en kórházba kerültek

A mentőorvosok tájékoztatása szerint az ipari terület környékéről kimenekített emberek közül 45-en panaszkodtak légúti- és szemirritációra,

kórházi kezelésre 17-en szorultak, köztük több tűzoltó és rendőr.

Súlyos sérülést azonban senki nem szenvedett.

Ne menejenek a szabadba

A tűzoltóság a baleset miatt mintegy 20 városrészben - Billbrooktól északnyugatra egészen a Hafencity és az Aussenalster negyedek környékéig - arra figyelmeztette a lakosságot különböző csatornákon, egyebek mellett a Twitter és a Facebook közösségi oldalakon, hogy éjszaka a biztonság kedvéért tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat, és lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban. A figyelmeztetés péntek reggelig volt érvényben.