Teherautóba rejtett pokolgép robbant Kabulban

Kabul, 2015. augusztus 7.
Összeomlott lakóház Kabulban, ahol a robbanószerrel megrakott teherautót robbantott fel egy öngyilkos merénylő 2015. augusztus 7-én hajnalban. A detonációban legkevesebb nyolcan meghaltak és 85-en megsebesültek.
Kabul, 2015. augusztus 7. Összeomlott lakóház Kabulban, ahol a robbanószerrel megrakott teherautót robbantott fel egy öngyilkos merénylő 2015. augusztus 7-én hajnalban. A detonációban legkevesebb nyolcan meghaltak és 85-en megsebesültek. A merényletet a védelmi minisztérium egyik épülete közelében követték el.
Vágólapra másolva!
Teherautóba rejtett nagy erejű pokolgép robbant péntek hajnalban Kabulban. A merényletben nyolc ember meghalt, több százan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

A merényletért, amelyet a védelmi minisztérium egy épületegyüttesének közelében követték el, még senki nem vállalta a felelősséget – jelentette a Reuters. A tálibok szóvivője azt mondta, hogy vizsgálják az esetet.

Több lakóház összeomlott Forrás: MTI/EPA/Dzsavad Dzsalali

Civil áldozatok

Az áldozatok mindannyian civilek, és a rendőrség szerint a számuk nőni fog, mert több épület összedőlt, és emberek rekedtek a romok alatt.

Az egészségügyi minisztérium beszámolója szerint körülbelül 400 ember sebesült meg, közülük sokan törmelékektől és üvegdaraboktól, a robbanás ugyanis károkat okozott a közeli házakban.

A detonáció tíz méter átmérőjű krátert ütött a sűrűn lakott belvárosban. A robbanás olyan erős volt, hogy a teherautótól száz méterre parkoló autókban is kárt tett.

Az áldozatok száma emelkedni fog, mert sokan rekedtek a romok alatt Forrás: MTI/EPA/Dzsavad Dzsalali

A robbanás még Kabulban is szokatlanul nagy erejű volt, pedig a fővárosban gyakoriak a merényletek.

A rendőrség nap közben nem enged Kabulba teherautókat, azok csakis este kilenc és hajnali öt óra között hajthatnak be a városba.