Tájfun csapott le Tajvanra

Tajpej, 2015. augusztus 8.
Faágak és egy megrongált útjelzőtábla hever egy úttesten Tajpejben a Soudelor tájfun elvonulása után 2015. augusztus 8-án, kora reggel. A vihar miatt kétmillió háztartásban nincs áram, négy ember meghalt, több tucatnyian megsérü
Tajpej, 2015. augusztus 8. Faágak és egy megrongált útjelzőtábla hever egy úttesten Tajpejben a Soudelor tájfun elvonulása után 2015. augusztus 8-án, kora reggel. A vihar miatt kétmillió háztartásban nincs áram, négy ember meghalt, több tucatnyian megsérültek. (MTI/EPA/David Csang)
Vágólapra másolva!
Tájfun csapott le szombaton kora reggel Tajvanra, a vihar miatt kétmillió háztartásban nincs áram, négy ember meghalt, egy pedig eltűnt, több tucatnyian megsérültek.
Vágólapra másolva!

A tájfun szele helyenként eléri az óránkénti 200 kilométeres sebességet. Fákat csavar ki, villanyoszlopokat dönt ki, épületek tetejét szaggatja le.

Tajpejben, a sziget fővárosában több buszjáratot leállítottak, és a metró sem közlekedik egyes szakaszokon.

Faágak és egy megrongált útjelzőtábla hever egy úttesten Tajpejben a Soudelor tájfun elvonulása után Forrás: MTI/EPA/David Csang

Részeg autós gázolta el

A halálos áldozatok egyike egy tűzoltó. Részegen vezető autós gázolta el, miközben a kollégáival azon dolgozott, hogy szabaddá tegye az utat egy kidőlt fától.

A tájfun várhatóan szombat délután maga mögött hagyja Tajvant és Kínában pusztít tovább, Fucsian tartományban. Az ottani hatóságok már elkezdték biztonságos helyre költöztetni a tengerparton lakókat.