Pelenka helyett pénzt küld Finnország az Iszlám Államnak

Vágólapra másolva!
A finn társadalombiztosítás támogatja még az Iszlám Állam oldalán harcoló állampolgárokat is, mivel azok hazájuk elhagyása után is jogosultak a juttatásokra.
Vágólapra másolva!

A témával a Suomen Kuvalehti című finn hírmagazin rukkolt elő elsőként. Beszámolt arról, hogy az állami babakelengye-csomagra jogosultak azok a családok is, amelyek Szíriába mentek csatlakozni az Iszlám Államhoz.

Ám mivel nem sikerül postai úton eljuttatni néhányukhoz a szociális csomagot, a finn társadalombiztosítás babakelengye helyett pénzt küld a dzsihádista finneknek.

Az összeg a kelengye értékével egyenlő és adómentes.

Az Iszlám Állam a gyerekeket is katonának verbuválja Forrás:YouTube

Nem lehet megvonni

Egy finn parlamenti honatya rögvest bejelentette, hogy követelni fogja: ruházzák fel a belbiztonsági rendőrséget azzal a joggal, hogy felfüggesztethesse a juttatások folyósítását azoknak, akik gyaníthatóan terroristák oldalán harcolnak.

A finn társadalombiztosítás egyik ügyvédje azonban értésre adta, hogy a jelenlegi szabályok szerint nem lehet megvonni valakitől a juttatásokat pusztán annak alapján, hogy feltehetően büntetendő cselekményeket követ el.

Így aztán az esetleges finn dzsihádisták a családtagjaikkal együtt továbbra is jogosultak Finnországtól nyugdíjra, egészségügyi költségtérítésre és különböző családi kedvezményekre.

Brutális kiképzés után sokan öngyilkos merénylők lesznek Forrás: YouTube

Ötvenen lehetnek

Becslések szerint legfeljebb ötven finn lakos harcolhat az Iszlám Állam oldalán.

A finn újszülöttek családjai mindmáig kartondobozban kapják a babakelengye-segélyt, amelynek eredete az 1930-as évek végére nyúlik vissza.

A kismamák választhatnak: vagy a csomagot kérik, vagy helyette 140 eurót (bő 40 ezer forintot), ám 95 százalékuk a dobozra szavaz, már csak azért is, mert tartalma többet ér a felajánlott alternatív összegnél.

A pénzjuttatás, illetve a hasznos csomag orvosi ellenőrzésre is ösztönzi az áldott állapotú nőket: csak akkor kaphatják meg, ha terhességük első négy hónapjában jelentkeznek orvosi vizsgálatra.