Újabb áradások fenyegetnek Mianmarban

Mianmar monszun árvíz
A flood-affected resident swims through floodwaters in Kalay, upper Myanmar's Sagaing region on August 3, 2015. Relentless monsoon rains have triggered flash floods and landslides, destroying thousands of houses, farmland, bridges and roads -- with fast-flowing waters hampering relief efforts. AFP PHOTO / Ye Aung THU
Vágólapra másolva!
Kilencvenhatra emelkedett a mianmari áradások halálos áldozatainak száma, és majdnem hatszázezer embernek kellett elhagynia az otthonát az ítéletidő miatt.
Vágólapra másolva!

Az özönvízszerű monszunesők miatt megemelkedett a folyók vízszintje, földcsuszamlások keletkeztek, és több mint 486 ezer hektárnyi termőterület került víz alá.

Több ezer ház omlott össze, hidakat, utakat rongált meg az árvíz.

Eddig 96 ember vesztette életét Forrás: AFP/Ye Aung Thu

Katasztrófa sújtotta övezet

A kilencvenhat halálos áldozat közül ötvenhatan Rakhine, tizenegyen Mandalay, heten Szagaing és hatan San szövetségi állam területén vesztették életüket.

A június óta tartó heves esőzések és áradások miatt a mianmari hatóságok július 31-én katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították Rakhine, valamint Csin, Szagaing és Magvaj szövetségi államokat.

Saját készítésű tutajon menekülnek az emberek Kaléban Forrás: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

A szociális minisztérium jelentése szerint a folyóvizek tovább emelkedő vízszintje az Ajejarvádi térséget is áradással fenyegeti, ezért felszólították az alacsonyan fekvő területek lakóit, hogy hagyják el otthonukat.

A mianmari meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a szombaton Tajvant megtépázó, azóta trópusi viharrá gyengült tájfun hatására csökkenhet az esőzések intenzitása.