Megint lőnek Fergusonban

Ferguson, 2015. augusztus 10.
Tüntetők vonulnak szakadó esőben amerikai zászlóval a Michael Brown amerikai tinédzser halálának első évfordulóján tartott megemlékezés után a Missouri állambeli Fergusonban 2015. augusztus 9-én éjszaka. A demonstráció végén
Ferguson, 2015. augusztus 10. Tüntetők vonulnak szakadó esőben amerikai zászlóval a Michael Brown amerikai tinédzser halálának első évfordulóján tartott megemlékezés után a Missouri állambeli Fergusonban 2015. augusztus 9-én éjszaka. A demonstráció végén összetűzés tört ki a rendőrség és a tüntetők között. (MTI/AP/Jeff Robertson)
Vágólapra másolva!
Újabb lövések dördültek el az egyesült államokbeli Fergusonban hétfőre virradóan, az évfordulós megemlékezés végén, sötétedés után, és legalább egy tüntető megsebesült, kórházba kellett szállítani - jelentette több forrás.
Vágólapra másolva!
Forrás: AFP/Scott Olson

A Missouri állambeli városban vasárnap délután több százan emlékeztek meg arról, hogy egy fehér rendőr egy évvel ezelőtt agyonlőtt egy fegyvertelen afroamerikai tizenévest, Michael Brownt. Már vasárnap délután is lövések dördültek, a rendőrség azonban nem tudja, hogy ki lőtt. A demonstráció végén - hétfőre virradóan - összetűzés tört ki a rendőrség és a tüntetők között. Az egyik tüntető megsebesült.

A márciusi tüntetésen széttéptek egy amerikai zászlót Forrás: AFP/Scott Olson

Vasárnap a legkülönbözőbb korosztályokat és "faji csoportokat" képviselő békés tüntetők négy és fél perces csenddel emlékeztek meg Michael Brown haláláról és arról, hogy

holtteste négy és fél órán át hevert az utcán

2014. augusztus 9-én. A megemlékezés végén két fehér galambot röptettek fel.

Forrás: MTI/AP/St. Louis Post-Dispatch/Cristina M. Fletes