Ponta nem tolerálja a magyarok kisiklásait

Romanian Prime Minister Victor Ponta is pictured during an interview with journalists at the Romanian Government headquarters in Bucharest on June 9, 2015. Ponta addressed representatives of foreign media few days after he refused to step down despite bei
Victor Ponta
Vágólapra másolva!
A román miniszterelnök szerint kormánya nem tolerálhatja a magyar hivatalosságok "kisiklásait". Az internetes bejegyzésében azt írta, hogy nem akar a budapesti provokáció csapdájába esni. A román külügyminisztérium szerint pedig nem is a magyar külügy kérette be a budapesti nagykövetet. 
Vágólapra másolva!

Victor Ponta szerint kormánya nem tűrheti a végtelenségig Magyarország bukaresti nagykövetének és más, Romániába látogató magyar hivatalosságoknak a "kisiklásait".

Victor Ponta nem tolerálja a kisiklásokat Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A román miniszterelnök az interneten közzétett keddi bejegyzésben kommentálta a hétfőn fellángolt román-magyar diplomáciai vitát.

- közölte a miniszterelnök, aki szerint a román külügyminisztérium hétfői álláspontja rendkívül kiegyensúlyozott volt, és megfelelt az európai normáknak és gyakorlatnak.

- mondta a miniszterelnök.

Nem kérették be nagykövetet

A román külügyminisztérium az Agerpres hírügynökség megkeresésére tagadta kedden, hogy a budapesti Külügyminisztériumba kérették volna Victor Miculát Románia budapesti nagykövetét.

A meghallgatást, szerintük a román fél hétfőn közvetített kérésére történt, és nem a magyar Külügyminisztérium általi bekéretésre.

Románia és Magyarország között hétfőn robbant ki diplomáciai vita, azt követően, hogy Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete egy, a Romania Libera napilapnak adott interjúban többek között arról beszélt, hogy a kétoldalú kapcsolatok alakulása az infrastrukturális együttműködésektől is függ, de ezen a téren nem létezik "elegendő jóindulat" a román fél részéről.