További tervei voltak az IKEA-s gyilkosnak

Késelés Svédországban
Nincs kihallgatható állapotban a késelő
Vágólapra másolva!
Magával is végezni próbált az a férfi, aki a gyanú szerint halálra késelt két vásárlót az egyik svédországi IKEA áruházban.
Vágólapra másolva!

Az Aftonbladet című svéd napilap értesülése szerint a biztonsági kamera által rögzített felvételek kiértékelése alapján nyilvánvaló, hogy a támadó - egy 35 év körüli eritreai menekült, akit állítólag Olaszországba akartak kitoloncolni - meg akarta ölni magát. A videón látni lehet, amint a menedékkérő az IKEA konyhai részlegén kivesz az egyik fiókból két kést, és pár másodperccel később beleszúr velük egy 55 éves nőbe és 28 éves fiába, megölve mindkettőjüket. A férfi ezután a saját hasába döfte a kést - írta a lap internetes kiadása. A férfit súlyos állapotban szállították kórházba, és továbbra sincs kihallgatható állapotban. Tettének indítékáról egyelőre nincsenek hivatalos információk.

Nincs kihallgatható állapotban a késelő Forrás: MTI/EPA/TT/Peter Kruger

A másik férfi tagad

A Stockholmtól mintegy száz kilométerre nyugatra fekvő Vasterasban történt rejtélyes támadást követően egy másik eritreai férfit is őrizetbe vettek, aki ugyanannak a menekültotthonnak a lakója, mint a feltételezett elkövető. Az ügyészség szerdán közölte, hogy a 23 éves gyanúsítottat - bár tagadja, hogy bármi köze lenne a késeléshez - továbbra is őrizetben tartják.

A második legnépesebb csoport

Svédországban a menedékkérők második legnagyobb csoportját a szíriaiak után az eritreaiak alkotják. Év eleje óta 4200 eritreai állampolgár kért menedékjogot a skandináv országban.