Mémek lettek a Tatárföldön eltaposott magyar libákból

Nem mi kezdtük ezt a háborút!
Vágólapra másolva!
Pár napra rá, hogy az élelmiszerimportra vonatkozó oroszországi rendelkezéseknek megfelelően nyilvánosan trancsírozták szét a fagyasztott szárnyasokat, népszerű mémekké váltak a magyar libák.
Vágólapra másolva!

A három darab, egyenként 3600 grammos, magyar származású fagyasztott libát egy tatárföldi kisbolt fagyasztópultjában találták az orosz fogyasztóvédelmi és állategészségügyi hatóságok. Mivel a szárnyasok szerepeltek a Kreml által nemrég még jobban megszigorított élelmiszer-beviteli tilalom alá eső termékek listáján, a bűnösnek ítélt madarakat egy közeli szeméttelepen semmisítették meg.

Nem mi kezdtük ezt a háborút! Forrás: mukachevo.net

Az eseményről egy közel 10 perces videót is közzétettek, amelyben az illetékes szervek képviselője előbb hosszasan sorolja a gyorsfagyasztott ludak bűneit, majd egy többtonnás buldózerrel fasírttá tiportatja azokat. A zord felügyelőnőre kemény büntetés várhat, mivel a szabályok szerint nem hernyótalpakkal, hanem égetéssel kellett volna megsemmisítenie a tiltott élelmiszert.

Ne feledjétek, egy szót se magyarul! Forrás: mukachevo.net

A magyar libákból szinte pillanatok alatt népszerű mémek lettek az orosz nyelvű internetes oldalakon.

Nem mi kezdtük ezt a háborút! Forrás: mukachevo.net

Azt ugyan nem tudni, hogy hányszor veri ezt a Kremlen Lúdas Matyi vissza, de tény, hogy az unióból származó tiltott élelmiszerek megsemmisítése már a jámbor orosz lakosságot is kezdi kihozni a sodrából.

Pánikovszkij megmenti a tiltott libát a megvadult pufajkásoktól Forrás: mukachevo.net