Merénylő végzett egy miniszterrel Pakisztánban

Katona őrködik a pakisztáni parlament előtt Iszlamabadban
Katona őrködik a pakisztáni parlament előtt Iszlamabadban
Vágólapra másolva!
Egy politikai gyűlésen robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő Pakisztánban, megölve kilenc embert, köztük a helyi tartományi minisztert is. A támadást a tálibok mozgalmával kapcsolatban álló csoport vállalta magára, és újabb akciókkal fenyegetett.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merényletet követtek el egy politikai gyűlés résztvevői ellen Pakisztánban. A támadásban legalább kilencen meghaltak, köztük a tartományi kormány belügyminisztere is.

Levegőbe röpítette magát

Az öngyilkos merénylő délelőtt berontott a politikai rendezvény helyszínére, a pandzsábi belügyminiszter, Suja Hanzada otthonába, és a levegőbe röpítette magát. A detonáció miatt beomlott az épület teteje.

A tárcavezetőn kívül nyolc ember halt meg a romok alatt, 25-en megsebesültek.

A támadást a tálibok mozgalmával kapcsolatban álló csoport, a Laskar-e-Iszlám vállalta magára, tettét az ellene folyó katonai műveletek megtorlásának nevezte. Az ilyen jellegű támadások a jövőben is folytatódni fognak - mondta a lázadó szervezet egyik képviselője.

Békés térség amúgy

Pandzsáb a legnagyobb és leggazdagabb pakisztáni tartomány, és Navaz Sarif kormányfő politikai fellegvára. Az ország többi részéhez képest békés térségnek számít, itt él a 190 milliós lakosság több mint fele.