Négyzsáknyi pénz is volt a lezuhant repülőn

Trigana Air Service
2015. január 10-én készült kép a Trigana Air Service légitársaság egyik gépéről
Vágólapra másolva!
Négy zsákban, több mint 400 ezer euró értékű készpénzt szállított az indonéziai Pápua tartományban lezuhant repülőgép, hogy az összeget szétosszák a térség szegényei között - közölte hétfőn Jayapura város postahivatalának vezetője.
Vágólapra másolva!

A Trigana Air Service légitársaság belföldi útvonalon közlekedő ATR42 típusú repülőgépe Indonézia keleti részén zuhant le vasárnap, mintegy 12 kilométerre Oksibil várostól, rossz időjárási körülmények között. A járat öttagú személyzettel és 49 utassal a fedélzetén a tartományi főváros, Jayapura repülőteréről a mindössze 50 percre lévő Oksibilbe tartott. Az utasok között volt négy gyerek, köztük két csecsemő is. Helyi sajtóértesülések szerint az utasok mindegyike indonéz állampolgár. Továbbra sem tudni bizonyosan, hogy mi lett a sorsuk.

Parlamenti tagok is voltak a gépen

Az AP amerikai hírügynökség arról számolt be Budionóra, a légitársaságnak a jayapurai Sentani repülőtéren felállított krízisközpontjának munkatársára hivatkozva, hogy az utasok között volt öt helyi kormányzati tisztségviselő és a helyi parlament néhány tagja is, akik azért igyekeztek Oksibilbe, hogy hétfőn részt vegyenek az Indonézia függetlenné válásának hetvenedik évfordulója alkalmából tervezett ünnepségen. Joko Widodo indonéz elnök egy közleményben arra szólította fel a délkelet-ázsiai ország lakosait, hogy a függetlenség évfordulóját megelőzően "egyperces néma csenddel emlékezzenek a történtekre, és imádkozzanak a személyzet tagjaiért és az utasokért".

2015. január 10-én készült kép a Trigana Air Service légitársaság egyik gépéről Forrás: MTI/EPA/Bagus Indahono

Európába nem repülhettek

A légitársaság 2007 óta szerepel az Európai Unió feketelistáján: Brüsszel biztonsági okokból megtiltotta a Trigana Air Service repülőgépeinek a közlekedést az európai légtérben.