Elraboltak és meggyilkoltak egy 17 éves lányt Németországban

kötözés, fogva tart, emberrablás
Vágólapra másolva!
Egy tanyán találták meg a lány holttestét.
Vágólapra másolva!

Az emberrablással, zsarolással és gyilkossággal gyanúsított 39 éves és 61 éves férfiak teljesen ügyefogyottak voltak, valószínűleg ezért kellett meghalnia a lánynak - mondták el a drezdai rendőrség és az ügyészség vezetői a Németországot második napja lázban tartó ügyről tartott sajtótájékoztatón.

A lányt, Annelit az előző héten csütörtökön este rabolták el egy Drezda melletti faluból, a családi házának közelében, ahol kutyát sétáltatott kerékpárral. (A családnevét nem hozták nyilvánosságra.) Az emberrablók még aznap este jelentkeztek telefonon a lány sikeres üzletember édesapjánál,

1,2 millió eurót követeltek tőle másnap déli határidővel.

Az apa azonnal riasztotta a rendőrséget, és a drezdai főkapitányságon még éjjel egy külön csoportot állítottak össze az ügy feltárására. Az emberrablók pénteken röviddel dél előtt közölték, hogy egy online banki szolgáltatás révén kell eljuttatni hozzájuk a váltságdíjat. Kiderült, hogy ez a megoldás ekkora összeg esetén és az adott körülmények között nem lehetséges. Ezután a kapcsolat az emberrablókkal megszakadt.

A 17 éves áldozat egy gazdag vállalkozó lánya volt Forrás: AFP

Annelit valószínűleg már pénteken meggyilkolták

, minden bizonnyal azért, mert elrablói még arra sem ügyeltek, hogy maszkot viseljenek, és elkezdtek félni attól, hogy áldozatuk később majd újra felismeri őket.

Vasárnap az egyik feltételezett elkövetőt azonosították a lány kerékpárján talált DNS alapján. Az illetőt korábban gyújtogatásért, biztosítási csalásért és szexuális bűncselekményekért is elítélték. A hatóságok vasárnap este tájékoztatták a nyilvánosságot az emberrablásról, a szülők pedig közleményt adtak ki arról, hogy hajlandóak megfizetni a váltságdíjat.

A rendőrség hétfő reggelre a másik feltételezett elkövetőt is azonosította, majd mind a két férfit őrizetbe vette. A lány holttestét hétfő este találták meg az egyik gyanúsított Drezda közelében fekvő tanyáján.