Párizs és Prága közös fellépést sürget menekültügyben

Mali, összecsapások,  Laurent Fabius, francia külügyminiszter
Vágólapra másolva!
Az európai államok közös fellépését sürgette a francia és a cseh külügyminiszter az illegális bevándorlás ügyében. Laurent Fabius szerint különbséget kell tenni azok között, akik indokoltan, és azok között, akik gazdasági érdekből jönnek.
Vágólapra másolva!

Az európai államoknak közös intézkedéseket kell hozniuk a migráció kérdésében, mert a jelenlegi menekülthullám kezelése csak közös európai összefogással lehetséges - hangzott el a cseh és a francia külügyminiszter vasárnap esti sajtótájékoztatóján Prágában.

- jelentette ki Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter.Párizs

Laurent Fabius, francia külügyminiszter Forrás: AFP/Georges Gobet

Francia kollégája Laurent Fabius úgy látja, hogy a jelenlegi migrációs válság világméretű, minden megoldást közösen kell kidolgozni.

A megoldásnak két pólusa van - vélekedett a francia diplomácia vezetője. Az egyik oldalon a menekültekkel és a menekülthullám által leginkább érintett országokkal való szolidaritás áll, míg a másik oldalon a bezártság és a lehető legkeményebb fellépés, illetve intézkedések meghozatala az embercsempészek és az embercsempészet ellen.

- mutatott rá Fabius.

Mindkét miniszter szerint az illegális migráció miatt Macedóniában rendkívül bonyolult helyzet alakult ki, amelyet sürgősen meg kell oldani.

- jegyezte meg Zaorálek, de nem nevezte meg, mely országokra gondolt.