Összefogtak a megerőszakolásra ítélt indiai lányok megmentéséért

Így vágott vissza a 2 lány az őket molesztáló férfiaknak indiai nő news
Vágólapra másolva!
Hatvanezren írták alá az Amnesty International petícióját, amelyben azt követelik az indiai kormánytól, hogy lépjen fel annak a két lánynak az érdekében, akit a falusi vének tanácsa tömeges megerőszakolásra és nyilvános megalázásra ítélt.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Mínaksi Kumarit és 15 éves húgát még július 30-án ítélte el a férfiakból álló testület. Az ítélet szerint tömegesen meg fogják erőszakolni őket, emellett a lányoknak be kell feketíteniük az arcukat, és meztelenül mászkálniuk.

Azért kapták ezt a büntetést, mert a bátyjuk megszöktette a szerelmét, akit a szülei férjhez kényszeríttek.

Szemet szemért

A vének tanácsa a szemet szemért elv alapján ítélte el a legalacsonyabb kasztba, az érinthetetlenek közé tartozó lányokat – számolt be a brit Independent.

Az idősebbik lány kérelmet nyújtott be a legfelső bíróságokhoz, hogy a hatóságok védjék meg őket. Az egész család még az ítélet kihirdetése előtt elmenekült a faluból.

A család egy Delhi közelében lévő faluban élt, a lányok bátyja pedig a település legnagyobb hatalmú klánjának egyik tagjába szeretett bele.

A lányt férjhez kényszerítették, de megszökött a szerelmével, a klánja pedig bosszút esküdött.

A legfelső bíróság ítélete ellenére rendszeresek a hasonló döntések (A kép illusztráció) Forrás: Thinkstock

Ők is veszélyben vannak

Az ifjú feleség is veszélyben van, ráadásul úgy tudni, hogy gyermeket vár.

Az érinthetetlen családot folyamatosan zaklatják, és hiába kértek segítséget a rendőröktől, azok nem akadályozták meg, hogy a távollétükben feldúlják az otthonukat.

Az indiai legfelső bíróság már korábban kinyilvánította, hogy a falusi tanácsok ilyen ítéletei illegálisak – emlékeztetett az Rt.com. Ez azonban nem jelenti azt, hogy szerte az országban ne hoznának hasonló döntéseket.