Vágólapra másolva!
A szíriai menekült férfi csak a felvételek láttán döbbent rá, hogy egy magyar operatőr rúgta fel, amikor a hétéves fiával próbált átszaladni Szerbiából Magyarország területére. Soha nem lesz képes megbocsátani a nőnek – mondta egy interjúban.
Vágólapra másolva!

Az 52 éves Oszama Abdel-Muhszen Algadab ma már biztonságban van Németországban a kisfiával, onnan adott interjút a brit Daily Mailnek.

A négygyerekes apa elmondta a lapnak, hogy 12 napos, fárasztó út után érkeztek a szerb–magyar határra a hétéves Zaiddal.

Nem tudta, mitől esett el

„Több ezer ember szorongott egy aprócska területen, és nem engedtek minket tovább – mesélte. – Az emberek kezdték elveszíteni a türelmüket, és tovább akartak indulni a tíz kilométerre lévő határra. Ott rendőrök igyekeztek megállítani az embereket.”

Algadab elmondta, hogy hatalmas volt a káosz. „Az emberek lökdösődni kezdtek. Nem tudtam, honnan jött a lökés, nem tudtam, hogy rendőr volt-e, vagy operatőr. Csak annyit éreztem, hogy a földre zuhanok.”

László Petra nem tudott magyarázatot adni a tettére Forrás: Origo

Nem tud megbocsátani

A férfi később látta a felvételt arról, hogy László Petra gáncsolta el őket, később pedig belerúgott egy kislányba is.

„Hogyan tudnék megbocsátani neki?” – mondta az újságnak. A fiával együtt mindketten zúzódásokat szenvedtek az eséstől.

Elmondta azt is, hogy korábban Szerbiában is elgáncsolta a fiát egy rendőr, de az nem volt annyira durva, mint a magyar operatőr tette. A kisfiú azonban akkor is elesett, ezért is cipelte a magyar határnál.

Hányt a sokktól

„A fiam halálra volt rémülve, hangosan zokogott, én pedig miatta rettegtem” – mondta.

Az apa az állán, a kisfiú a lábán és az állán szenvedett zúzódásokat. A gyerek később hányni is kezdett az átélt sokk miatt.

László Petra később azt állította: azt hitte, meg fogják támadni – emlékeztetett a Daily Mail. „Az embereknek eszük ágában sem volt megtámadni az újságírókat, akik nagyon kedvesek voltak a menekültekhez” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Oszama Abdel-Muhszen Algadab.