Helikoptertaxi indul New Yorkban a pápa miatt

Fiat 500 Ferenc pápa
Andrews egyesített támaszpont, 2015. szeptember 23. Az ötnapos látogatásra az Egyesült Államokba érkezett Ferenc pápa mosolyog pápai Fiat 500-as autójából a Washington közelében fekvő, Maryland állambeli Andrews egyesített támaszponton 2015. szeptember 22-én. (MTI/EPA/Abaca/Olivier Douliery)
Vágólapra másolva!
Egy New York-i cég helikopterjáratot indít Manhattan két széle között. Egy út 26 ezer forintnyi dollárba kerül. A cég szerint ügyfeleik igényelték a szolgáltatást, mert Ferenc pápa látogatása miatt hatalmas dugókra lehet számítani a felszínen.
Vágólapra másolva!

Helikopterrel taxizhatnak Manhattan keleti és nyugati partja között fuvaronként 95 dollárért (26 ezer forintért) New York lakói, hogy a pápalátogatás idején várható gigászi dugókat kikerüljék.

Az ügyfelek akarták

"Az ügyfelek kérték, nekünk ki kell szolgálnunk az igényeiket" - magyarázta Cristina Gibson, a Blade repülési társaság szóvivője. A Blade az Uber közösségi taxiszolgálathoz hasonlóan működik. A szóvivő szerint kérések tömege érkezett a Blade-hez az alkalmazásukat letöltő 40 ezer felhasználótól.

Hatalmas dugók lesznek

Ferenc pápa hatnapos látogatását tölti az Egyesült Államokban, szeptember 24-én, csütörtökön repült Washingtonból New Yorkba, hogy ott a St. Patrick-katedrálisban tartson esti áhítatot. Péntekre hatalmas közlekedési dugók várhatók, mivel a pápa, Obama elnök és mintegy kétszáz külföldi politikus is a városban lesz, hogy részt vegyen az ENSZ közgyűlésén. A pápa szombaton utazik tovább New Yorkból Philadelphiába.

Hatalmas dugók lesznek Ferenc pápa látogatása miatt Forrás: MTI/EPA/ABACA/Olivier Douliery

5-8 perc a menetidő

Az ügyfelek arra számítanak, hogy a biztosított útvonalakon igen nehézkes lesz a közlekedés - írta Gibson. A Blade 95 dollárért biztosít ülőhelyet helikopterein az East Side és a West Side leszállóhelyei között. A gépek nem közvetlenül repülnek át Manhattan fölött, a sziget déli csücskét megkerülve, öt-nyolc perc alatt érik el céljukat. Arról nem nyilatkozott a szóvivő, hány utasra számítanak a csak pénteken, a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban üzemeltetett járatokon. Annyit árult el, hogy foglalásaik már vannak.