Civilek haltak meg a szíriai légi csapásban

Vágólapra másolva!
Két tucat civil vesztette életét abban a bombázásban, amit az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen hajtottak végre szíriai kormánygépek. Egy piacot találtak el.
Vágólapra másolva!

Legalább 23 szíriai civil, köztük nyolc gyermek halt meg hétfőn egy légi csapásban, amelyet a damaszkuszi rezsimhez hű erők hajtottak végre egy, az Iszlám Állam kezén lévő kelet-szíriai város piaca ellen - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A rezsim harci repülőgépei két rakétát lőttek ki el-Majádin piacára, legalább 23 civil, köztük nyolc gyermek és öt nő halálát okozva, mondta el Rami Abdel Rahman, a londoni központú emigráns szíriai szervezet igazgatója.

Rahman hozzátette, hogy további ötven ember sebesült meg a légitámadásban, amelyet a Deír-ez-Zór tartománybeli város ellen hajtottak végre a kormányerők.

Egy nappal korábban az OSDH arról számolt be, hogy az Irakban és Szíriában jelentős térségeket uralma alá hajtó Iszlám Állam szervezete több játszóteret is bezáratott el-Majádinban, arra hivatkozva, hogy ott gyermekükkel odajáró férfiak és nők találkozhatnak.