Dubajból is mentek Ausztriába a halálkamion miatt

ausztria kamion burgerland
A burgenlandi rendőrség 2015 augusztus 27-én Parndorfból egy nickelsdorfi fagyasztóállomásra szállítja azt a kamiont, amiben több mint hetven holttestet találtak
Vágólapra másolva!
DNS-mintákkal segítik a nyomozást azok az emberek, akik attól félnek, hogy hozzátartozójuk meghalt az Ausztriában megtalált, Magyarországról induló halálkamionban. Az áldozatok azonosítása hónapokig eltarthat.
Vágólapra másolva!

Dubajból is érkezett rokonai sorsa iránt érdeklődő ember Ausztriába, a magyar határ közelében lévő Kismarton (Eisenstadt) rendőrkapitányságára - írja a Wall Street Journal. A férfi hozzátartozói fenn voltak az egy hónapja felfedezett, 71 halálos áldozatot rejtő hűtőkocsiban. A teherautóban menekültek fulladtak meg, akiket embercsempészek vittek Magyarországról Nyugat-Európa felé.

Az osztrák nyomozóknak érzelmileg nem könnyű feldolgozni a találkozást a reményvesztett és lesújtott emberekkel.

Ezt mondta a helyi rendőrség szóvivője. “Ezek az emberek mindent megtesznek azért, hogy DNS-mintát adjanak, néhányan közülük a fél világot átutazzák” - tette hozzá.

A cikkben megszólal az a Dubajból érkezett férfi, aki attól tart, hogy öccse is az áldozatok között van. A Németország felé induló Mahmud és felesége, Zina Irakból, Bagdadból menekült el, mert úgy gondolta, a hatóságok nem tudják őt megvédeni a szélsőségesek támadásaitól. Feleségének Németországban voltak rokonai, hozzájuk indultak.

A burgenlandi rendőrség 2015 augusztus 27-én Parndorfból egy nickelsdorfi fagyasztóállomásra szállítja azt a kamiont, amiben több mint hetven holttestet találtak Fotó: Origo

Az Ausztriába Dubajból érkezett testvére megpróbálta lebeszélni az útról a párt, de nem sikerült.

A két ember először Törökországba ment, onnan Izmirből indulva a tengeren keresztül jutottak el Európába. Bátyjával folyamatosan tartották a kapcsolatot, ő út közben is megpróbálta rábeszélni testvérét, hogy forduljon vissza. Az egyik utolsó üzenet viszont az volt, hogy a pár talált egy embercsempészt, aki fejenként 1800 euróért, nagyjából félmillió forintnak megfelelő összegért elviszi őket egész Németországig.

A nő rokonai, akik Németországban vártak rájuk, azt mondták, hogy akkor estek kétségbe, miután az utolsó üzenetváltás után egy hétig nem jött hír a házaspár felől, és egy idő után a telefon sem csöngött ki.

Ők Németországból küldtek DNS-mintát az azonosításhoz.

Az osztrák rendőrségi szóvivő szerint a DNS-minták feldolgozása “tovább tart, mint azt bárki szeretné”, de céljuk az, hogy ne hibázzanak. Hozzátette, hogy még hónapokig eltarthat az összes áldozat azonosítása.