Forró kutyába harapott Orbán Viktor

Orbán Viktor
New York, 2015. szeptember 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az ENSZ-közgyűlés rendkívüli menekültügyi tanácskozásán a világszervezet New York-i székházában 2015. szeptember 30-án. Mögötte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b), valamint Bogyay Katalin magyar ENSZ-nagykövet (b2). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely
Vágólapra másolva!
Forró kutya néven posztolt ki egy fotót magáról Orbán Viktor a Facebook-oldalára. A miniszterelnök New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés rendkívüli menekültügyi tanácskozásán szólalt föl. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a menekültválságról szóló rendkívüki fórumon vett részt New Yorkban. A kormányfő láthatóan nem számolta a kalóriákat, mivel a beszéde előtt megevett egy forró kutyát (hot-dog) és egy cukros kólát ivott – derült ki Orbán Viktor Facebook-oldaláról. A miniszterelnök a fotó tanulsága szerint kibontott nyakkendővel étkezett.

Forró kutya.

Posted by Orbán Viktor on 2015. szeptember 30.

A miniszterelnök az ENSZ-közgyűlésen arra kérte az ENSZ-főtitkárt, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a teher globális megosztásáról, azaz egy globális kvótarendszer felállításáról. A kormányfő szerint nincs egyetértés a kihívás méretéről sem. Léteznek erre vonatkozó becslések, de a forrás korlátlan.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az ENSZ-közgyűlés rendkívüli menekültügyi tanácskozásán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

„Ez nem elmélet, hanem tény: a magyar határhoz Szíriából, Irakból, Pakisztánból, Afganisztánból és legújabban a szubszaharai térségből is érkeznek. Hadd legyek teljesen világos:

Európa nem lesz rá képes, hogy egyedül viselje ezt a terhet.

Ha nem lesz változás a jelenlegi trendekben, Európa destabilizálódni fog – fogalmazott.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán korábban a feleségéről osztott meg képeket. Lévai Anikó menekült gyermekeken segít a hegyeshalmi határátkelőhelyen.

Children are innocent, they need protection.

Posted by Orbán Viktor on 2015. szeptember 29.