Ötven harci géppel támadnak az oroszok Szíriában

su-25 szu-25 szuhoj-25
2697527 09/11/2015 Su-25 aircraft takes part in the first stage of the Russian-Belarusian drill "Shield of the Union-2015" at the airfield in the city of Pushkin. Igor Russak/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Szuhoj-24M és Szuhoj-25 vadászgépeket telepítettek a Latakia-közeli orosz légi bázisra. A gépek csütörtökön hajtották végre második bevetésüket Szíriában.
Vágólapra másolva!

A védelmi minisztérium közlése szerint a légitámadásokban ötvennél több harci gép és helikopter vett részt. Csütörtökre virradóra az Iszlám Állam négy állása ellen indítottak akciót, „szigorúan kerülve, hogy lakott területeken pusztítsanak”.

A Szu-24M továbbfejlesztett változatát vetik be Szíriában Forrás: RIA Novosti/Igor Zarembo

Igor Konyasenkov tábornok, a védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a gépeket, a legfontosabb felszereléseket és muníciót nagyon rövid idő alatt, Tartuszból szállították át a bázisra.

A gépek nyolc fordulót tettek – idézte a szavait az Itar-TASZSZ.

Szu-25 harci gép egy orosz-fehérorosz hadgyakorlaton Forrás: RIA Novosti/Igor Russak

Sebészi pontosság

Konyasenkov közlése szerint az orosz gépek sebészi pontossággal elpusztították a dzsihádisták robbanóanyag- és lőszerraktárát Idlib közelében, valamint egy háromszintes parancsnoki központot egy Hama melletti településen.

Beszámolt arról is, hogy az orosz légi bázist a haditengerészet különleges egysége őrzi és védi, a bevetéseket pedig felderítő műholdak és drónok adatai alapján készítik elő.