Ferenc pápa: Az egyház ne ítélkezzen

Pope Francis (L) talks to a cardinal during the Synod on the family, at the Vatican, on October 5, 2015.Pope Francis on October 4 defended marriage and heterosexual couples as he opened a synod on the family overshadowed by a challenge to Vatican orthodox
Ez nem parlament - emlékeztetett a pápa
Vágólapra másolva!
Szolidaritásra, bátorságra és őszinteségre szólította fel a rendes püspöki szinódus résztvevőit Ferenc pápa a családról szóló egyházi tanácskozás hétfői megnyitóján.
Vágólapra másolva!

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a szinódus nem parlamentként működik, vagyis nem az a célja, hogy alkut vagy kompromisszumot kössön. Ferenc pápa szerint a háromhetes püspöki tanácskozás feladata az, hogy az egyház és a családok javát keresse, és nem az, hogy ítélkezzen.

Ez nem parlament, emlékeztetett a pápa Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A kortárs családot és társadalmat érintő kihívásokról szólt a szinódus témáit ismertető bevezető beszédében Erdő Péter bíboros, a püspöki szinódus főrelátora. Hangsúlyozta, hogy az éghajlati és környezeti változások, a társadalmi egyenlőtlenség, az erőszak, a háborúk milliókat kényszerítenek hazájuk elhagyására egyedül vagy családjaikkal együtt. A magyar bíboros hozzátette, hogy a jóléti társadalmakat érzelmi éretlenség és törékenység uralja.