Lebombáztak egy esküvőt Jemenben

Vágólapra másolva!
Lebombázták egy esküvő násznépét a Szaúd-Arábia vezette koalíció gépei Jemenben. Legalább tizenöten meghaltak, és huszonöten megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Legalább tizenöten meghaltak, és huszonöten megsebesültek Jemenben, amikor a síita húszi felkelők ellen harcoló, Szaúd-Arábia vezette arab koalíció harci repülőgépei egy esküvőt ünneplő násznépre mértek csapást - közölték október 8-ára, csütörtökre virradó éjjel szemtanúk és biztonsági tisztségviselők. A légicsapás a beszámolók szerint egy, a húszi lázadókat támogató törzsi vezető otthonát érte Szanban városában, a fővárostól, Szanaától 113 kilométerre délkeletre. A szaúdi vezetésű koalíció nem kommentálta a híreket.

130 halott

Szeptember végén a szunnita koalíció gépei állítólag több mint 130 ember halálát okozták, amikor lebombázták egy lakodalom résztvevőit Jemenben. Ezt azonban a múlt heti közleményükben tagadták a koalíciót alkotó arab államok. A jemeni konfliktusban a síita húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a nemzetközi közösség által elismert kormánnyal. A szaúdiak vezette, az Egyesült Államok támogatását élvező szövetségesek március óta intéznek légitámadásokat a lázadók ellen.

Egyre több a civil áldozat

Nemzetközi emberi jogi csoportok aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy egyre több a civil áldozat a konfliktusban. Az ENSZ adatai szerint

a jemeni polgárháborúban eddig ötezer ember vesztette életét,

nagyjából 25 ezer pedig megsebesült. A harcok következtében 1,3 millióan kényszerültek lakóhelyük elhagyására az országon belül. A síita húszi lázadók szerdán azt közölték, hogy hajlandóak részt venni az országot hónapok óta sújtó konfliktus rendezésében az ENSZ által javasolt béketerv alapján.