Megszigorították a cseh-osztrák határ őrizetét

Illegális bevándorlás - Szerb és horvát határzár
A külföldi járműveket a zárás alatt is átengedték
Vágólapra másolva!
Az összes cseh-osztrák határátkelőhelyre és a teljes zöldhatárra kiterjesztette Csehország a menekültváltság miatt már szeptember közepén bevezetett szúrópróbaszerű ellenőrzéseket. Az eddigi 200 helyett 720 rendőr teljesít szolgálatot a határon, de ezt a számot is megduplázhatják.
Vágólapra másolva!

Megerősítette Csehország a cseh-osztrák határ őrizetét. Kora reggel óta az összes határátkelőn szúrópróbaszerűen ellenőrzik az áthaladó gépkocsikat és járőröznek a zöldhatáron is.

Kiterjedt és szigorú ellenőrzés

A cseh-osztrák határ 20 átkelője közül szeptember közepétől 14 helyen eddig is végeztek ellenőrzéseket a csehek, ezeket most gyakoribbá tették és az összes átkelőre, illetve a zöldhatárra is kiterjesztették.

A cseh hatóságok az átkelőknél és a zöldhatáron is szigorítják az ellenőrzést Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

Az eddigi 200 rendőr helyett már 720 rendőr teljesít szolgálatot a cseh-osztrák határokon, és további 650 katona akár két órán belül bevethető. "Biztosak akarunk lenni abban, hogy a migránsok nem használják az átkelőket az országba való bejutásra" - mondta a cseh idegenrendészet szóvivője.

Prága menekültáradattól tart

Prága attól tart, hogy más államok határainak fokozatos lezárásával a menekültek Csehországon keresztül próbálkozhatnak meg eljutni Németországba. Az illetékesek hangsúlyozzák, hogy a cseh-osztrák határ őrzésének megerősítése megfelel a schengeni szabályoknak.