Megpróbálták megölni az Iszlám Állam vezérét

Iszlám állam vezetője Abu Bakr al-Baghdadi
An image grab taken from a propaganda video released on July 5, 2014 by al-Furqan Media allegedly shows the leader of the Islamic State (IS) jihadist group, Abu Bakr al-Baghdadi, aka Caliph Ibrahim, adressing Muslim worshippers at a mosque in the militant-held northern Iraqi city of Mosul. Baghdadi, who on June 29 proclaimed a "caliphate" straddling Syria and Iraq, purportedly ordered all Muslims to obey him in the video released on social media. AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S EDITORIAL CONTENT, DATE AND LOCATION WHICH CANNOT BE INDEPENDENTLY VERIFIED ==
Vágólapra másolva!
Túlélte az ellene indított támadást az Iszlám Állam vezére, de a dzsihádista szervezet több más vezetője meghalt az iraki légi csapásban.
Vágólapra másolva!

Az iraki légierő csapást mért vasárnap az Iszlám Állam dzsihádista szervezet önjelölt "kalifáját", Abu Bakr al-Bagdadit szállító konvojra, de a terroristavezér túlélhette a támadást. Az iraki hadsereg szerint azonban a támadásban meghalt vagy megsebesült a szervezet több vezetője.

Abu Bakr al-Bagdadi a jelek szerint túlélte az iraki hadsereg támadását Forrás: AFP/-

Az iraki hadsereg közlése szerint Bagdadi sorsa nem ismert: "Gépkocsival elszállították. Még mindig nem tudni semmit az egészségi állapotáról."

A Reuters és a Sky News Arabia azonban kórházi forrásokra és helyi lakosokra hivatkozva később azt jelentette, hogy Bagdadi nincs a halottak között.

Bagdadi két éve kiáltotta ki magát az általa létrehozott "kalifátus", az Iszlám Állam kalifájává. Az Iszlám Állam tavaly nyáron kezdett támadó hadműveleteket Irak északi részén. Jelenleg az ország területének mintegy harmadát tartja ellenőrzése alatt, illetve nagy területeket ural Szíriában is.