Terhes nő és öt gyerek egy dublini tűz áldozatai között

Vágólapra másolva!
Két család, öt felnőtt és öt gyermek veszítette életét szombaton hajnalban egy dél-dublini tűzben. A tragédia egy úgynevezett traveller táborban történt, az áldozatok nagy valószínűséggel romák voltak. Azt egyelőre nem tudni mitől keletkezett a tűz, az elsődleges vizsgálatok szerint nem szándékos gyújtogatás volt. A dublini érsek, a kormány, és a nagyobb pártok vezetői is részvétüket fejezték ki. 
Vágólapra másolva!

Tízen haltak meg a dél-dublini Carrickminesban, szombaton hajnalban keletkezett tűzben. Az áldozatok között egy 25 éves, harmadik gyermekével várandós nő is volt, ő és két gyermeke is odaveszett a tűzben. A Telegraph beszámolója szerint két család, öt felnőtt és öt gyermek van az áldozatok között. A tűz egy úgynevezett traveller táborban történt, a lap arról ír, a családok keresztelőt tartottak volna.

A szándékos gyújtogatást az elsődleges vizsgálatok kizárták, a rendőrség ezzel kapcsolatban azt közölte, a tűz akkkora puszítást végzett, hogy nehéz annak körülményeit megállapítani.

Dublin érseke, Diarmuid Martin részvétét fejezte ki és imára szólított fel, a kormány nevében pedig Alan Kelly környezetvédelmi miniszter adott ki nyilatkozatot, melyben részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjai és a közösség felé.