Két merénylet Jeruzsálemben

Jeruzsálem, merénylet, ámokfutó
Jeruzsálem, 2015. október 13. Az izraeli kormány sajtóhivatala által közreadott kép egy buszmegállóról, ahová egy férfi gépjárművével felhajtott és halálra gázolt egy embert, majd kiszállt a járműből és legkevesebb három járókelőt késsel megsebesített Jeruzsálemben 2015. október 13-án. (MTI/EPA/Amosz Ben Gersom)
Vágólapra másolva!
Két támadást is elkövettek egy időben Jeruzsálemben kedden reggel. Húsznál több a sebesültek száma.
Vágólapra másolva!

Az egyik merénylet egy buszon történt: két palesztin nyitott tüzet az utasokra, és késsel is rájuk támadtak a Jerusalem Post jelentése szerint.

Egy hatvanas éveiben járó férfi a helyszínen életét vesztette. Négy embert szállítottak kórházba, az egyiket súlyos állapotban.

Összesen 16-an sebesültek meg, köztük az egyik támadó. A másikat agyonlőtték.

Az egyik merénylő egy buszmegállóba hajtott az autójával Forrás: MTI/EPA/Az izraeli kormány sajt/Amosz Ben Gersom

Autóval a buszmegállóba

A másik támadást egy buszmegállóban követték el: a támadó autóval hajtott a várakozók közé, majd kiugrott a kocsiból, és késsel szurkálni kezdett, a járókelők azonban lefegyverezték.

Egy ember a helyszínen életét vesztette, hárman megsebesültek.

Hhalálra gázolt egy embert, majd kiszállt a járműből, és legkevesebb három járókelőt késsel megsebesített Forrás: MTI/EPA/Az izraeli kormány sajt/Amosz Ben Gersom

Történt egy harmadik támadás is: egy izraeli könnyebben megsebesült, amikor egy kelet-jeruzsálemi palesztin megpróbálta megkéselni, és dulakodni kezdett vele a fegyverért.

A járókelők siettek a segítségére, és együtt fegyverezték le a támadót, aki szintén könnyebben megsebesült – számolt be internetes oldalán a Jediot Ahronót című lap.