Halott katona fegyverével lövöldözött a merénylő

Vágólapra másolva!
Késsel és pisztollyal támadt, majd miután egy katonát megölt, annak gépfegyverével tovább lövöldözött egy férfi a Jeruzsálemtől délre fekvő Beér-Sevában, a központi buszpályaudvaron. A merénylőt később lelőtték. Több életveszélyes sérültje is van a támadásnak. A biztonsági erők tévedésből rálőttek egy férfire, akit a támadó társának véltek.
Vágólapra másolva!

Késsel és pisztollyal rontott be egy férfi vasárnap Beér-Sevában a központi buszpályaudvarra, ahol több katona is volt. A hadsereg tagjainak egy része szabadságra ment haza, vagy épp ellenkezőleg, laktanyájába tért volna vissza, ezért várakoztak a buszpályaudvaron - írja az ynetnews.com hírportál. A támadó először az utcán késsel és pisztollyal támadt a járókelőkre. Egyikük paprikasprével lefújta.

Ekkor viszont valahogy bejutott a csarnokba, ahol lelőtt egy gépfegyveres katonát.

A halottól elvette a fegyvert, és azzal kezdett lőni.

A támadó majdnem ki is jutott a váróteremből, de azt már addigra körbevették a biztonsági erők, akik lelőtték a fegyverest. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy a merénylő palesztin-e.

A támadásban többen - az ynetnews.com szerint kilencen - megsérültek. A biztonsági erők azt hitték, hogy a merényletet ketten követik el, de tévedtek: egy ártatlan eritreai férfit súlyosan megsebesítettek, mert róla hitték azt, hogy a terrorsita társa.

Az utóbbi hetek késes támadásainak kiváltó oka az a palesztin médiában lábra kapott híresztelés, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a Jeruzsálem óvárosában található Mecsetek terének látogatási szabályait. Ezt az izraeli vezetés számos alkalommal cáfolta - írja az MTI. A Mecsetek tere (arab nevén Haram as-Saríf) az iszlám harmadik legszentebb helye, és egyben a zsidók legszentebb helye: ez a Templomhegy.