Lakónegyedre zuhant egy kisgép Kolumbiában

Lezuhant kis repülőgép Bogotá
Vágólapra másolva!
Öten meghaltak és heten megsérültek Bogotában, amikor egy kisrepülőgép a város egyik lakónegyedére zuhant. Három hónap alatt ez már a harmadik ilyen baleset volt.
Vágólapra másolva!

A kolumbiai főváros, Bogotá egyik lakónegyedére zuhant vasárnap egy kisrepülőgép, a balesetben öt ember meghalt, és heten megsérültek - közölték a kolumbiai légi közlekedési hatóságok.

Lezuhant kis repülőgép Bogotá Forrás: EPA/Mauricio Osorio

A repülőgép a bogotái El Dorado repülőtérről a fővárostól húsz kilométerre fekvő Guaymaralba tartott, de

felszállás után három perccel lezuhant, és egy pékségre esett a főváros nyugati Engativá városnegyedében.

A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Humberto Gatibozna Carreno fővárosi rendőrparancsnok szerint meghalt a pilóta és a gép három utasa, továbbá a pékség egyik dolgozója. Hét ember, köztük egy 12 éves kislány égési sérüléseket szenvedett. Két sérültnek válságos az állapota.

Három hónap alatt a harmadik

Három hónap leforgása alatt ez már a harmadik légi baleset Bogotában, és mindhárom hasonló kisgépekkel történt. Augusztusban három ember halt meg, mert gépük lezuhant a főváros Cajicá negyedében. Három halottja volt egy októberi katasztrófának is - akkor egy főúton történt a becsapódás.

1993-ban a kolumbiai polgári légi közlekedési hivatal igazgatóját, Fernando Coralles Cruzt szállító gép zuhant le a fővárosnak ugyanabban a részében, ahol a vasárnapi baleset történt. Akkor mindenki meghalt, aki a gép fedélzetén volt.