Bezárja az Iszlám Állam a nőgyógyászatokat

Iszlám Állam
Vágólapra másolva!
Rohamosan nő a vetélések és a nemi úton terjedő betegségekkel fertőzöttek száma az Iszlám Állam uralta területeken. A dzsihádisták ráadásul bezárták Rakkában az összes olyan nőgyógyászatot, ahol férfi az orvos.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam uralma alatt mindennapossá vált a nemi erőszak, már kilencéves kislányokat is házasságra kényszerítenek, halállal fenyegetik és elüldözik a férfi nőgyógyászokat – miközben orvosság kizárólag a dzsihádista harcosoknak jár.

Nem csoda, hogy emberjogi szervezetek szerint rohamosan nő a vetélések száma, és egyre több fiatal nő kap szexuális úton terjedő fertőzéseket.

A harcosok új nemzedékeinek a megszülése a nők legfontosabb feladata Forrás: YouTube

Nincs hova fordulni

A londoni székhelyű Syrian Observatory for Human Rights nevű szervezet értesülése szerint a legújabb csapás, hogy a kisebb tartományi kórházak után az Iszlám Állam szíriai székhelyén, Rakkában bezárták az összes olyan nőgyógyászatot, ahol férfiak voltak az orvosok.

A hírt megerősítette a Rakkát Csöndesen Lemészárolják nevű internetes aktivista csoport is – írta internetes oldalán a brit Independent.

Gyakorlatilag azt csinálnak a nőkkel, amit akarnak Forrás: Twitter

Babákkal játszó feleségek

Az Iszlám Állam által elfoglalt líbiai területeken praktizáló orvosok is rémtörténetekről számolnak be. Egyikük még májusban elmondta a brit The Timesnak, hogy sorra hoznak be a kórházba kislányokat, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi történt velük.

„Erős vaginális vérzéssel kezelünk olyan kislányokat, akik azt sem tudják, mi a szex – még a kórházba is magukkal hozzák a babáikat, hogy játsszanak, amíg a sorukra várnak” – mesélte.

Miközben a férfi nőgyógyászokat nem lehet pótolni, mert nincs elég szakképzett orvosnő, egyre nagyobb szükség lenne rájuk, hiszen a dzsihádisták szerint a nők legfontosabb feladata, hogy gondoskodjanak a harcosok új nemzedékeiről.