Menekülteket szállító hajók borultak a tengerbe

menekültek migránsok menekült migráns
TOPSHOTS Rescue workers (R) on a jet ski assist refugees and migrants as their boat sinks off the Greek island of Lesbos after crossing the Aegean sea from Turkey on October 30, 2015. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Vágólapra másolva!
Két, menekülteket szállító hajó is felborult a görögországi Leszbosz szigeténél. Az egyik fedélzetén 150-en voltak, a másikról reggel már 35 menekültet kimentettek a parti őrség emberei.
Vágólapra másolva!

Mintegy 150 menekülttel a fedélzetén felborult egy hajó szombaton Leszbosz szigeténél. A görög állami rádió szerint a térségben tomboló erős szelek magas hullámokat korbácsolnak.

Menekülteket mentenek a hatóságok pénteken a Leszbosz szigeténél felborult hajóról Forrás: AFP/Aris Messinis

A görög parti őrség mentőegységei és halászok keresik a katasztrófa túlélőit. A görög hatóságok közlése szerint az elmúlt 24 órában 8700 menekült és migráns érkezett Pireusz kikötőjébe az égei-tengeri görög szigetekről. Az emberek többsége Nyugat-Európába akar továbbutazni.

Leszbosz szigete - szinte folyamatosan menti a parti őrség a térségben a menekülteket Forrás: Origo

Kora reggel egy másik menekülteket szállító hajó is felborult Leszbosznál, a mentőegységek 35 embert mentettek ki az Égei-tengerből.

Pénteken egy hasonló balesetnél legalább 22 menekült - köztük sok gyerek - fulladt az Égei-tengerbe,

a görög parti őrségnek 138 embert sikerült kimentenie. Mint arról az Origo is beszámolt, egy hét alatt ez volt a második súlyos baleset a görög szigeteknél.