A horvátok szerint Budapest többet is tehetne a menekültekért

Zákány, menekültek, katonák
Zákány, 2015. október 2. Szájmaszkos katonák figyelik a horvát-magyar zöldhatárt gyalogosan átlépő, Gyékényes vasútállomás felé tartó illegális bevándorlókat 2015. október 2-án. A migránsok vonattal érkeztek a horvátországi Botovóba és onnan gyalog jöttek Zákányba. A ma délutáni volt a 40. botovói vonat. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
A horvát belügyminiszter szerint Magyarországnak be kell kapcsolódnia a migránsok ellátásába. 
Vágólapra másolva!

Egyedül Görögországnak kell növelnie befogadóképességét ötvenezer főre, a többi országnak - amelyek a nyugat-balkáni migrációs útvonalon helyezkednek el - a tranzitlehetőségeit kell bővítenie és ebbe a folyamatba be kell kapcsolódnia Magyarországnak is - mondta a horvát belügyminiszter.

Katonák figyelik a horvát-magyar zöldhatárt gyalogosan átlépő menekülteket október elején Forrás: MTI/Varga György

Ranko Ostojic szerint

Hozzátette: elvárják, hogy Magyarország is részt vegyen a menekültek ellátásában. "Hogy miként, majd az EU eldönti, de be kell kapcsolódnia" - magyarázta.

A beremendi határátkelő a horvát-magyar határon: buszokkal hozták a horvátok a menekülteket Fotó: Polyak Attila - Origo

A horvát belügyminiszter meglátogatta Bródban a téliesített tranzitközpontot, amely keddtől működik, mihelyt a szerbek is felkészülnek arra, hogy a menekülteket Sidről odaszállítsák. Úgy vélte, a bevándorlók száma a hideg miatt sem csökken. "Jelenleg 7000 főt fogadunk naponta" - mondta.