Menekültekre támadtak Németországban

Vágólapra másolva!
Több menekültek elleni támadás is történt a hétvégén Németországban. Wismarban baseballütőkkel támadtak két szírre, Sehndében egy montenegrói család házát akarták felgyújtani.
Vágólapra másolva!

Több álarcos, baseballütővel és más eszközökkel felfegyverkezett ember összevert két szíriai férfit szombat este a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartománybeli Wismarban egy menedékkérőket befogadó átmeneti szállásnál. Mindkét áldozatot kórházba kellett szállítani, az ismeretlen elkövetők elmenekültek.

Ugyancsak baseballütőkkel felszerelkezve rárontott három szíriai menedékkérőre körülbelül 30 ember vasárnap Magdeburgban, Szász-Anhalt tartomány fővárosában. Mindhár menekült megsérült, kórházba kellett szállítani őket. A támadók elmenekültek, de egy feltételezett elkövetőt őrizetbe vettek.

Vasárnapra virradó éjjel az Alsó-Szászország tartományban fekvő Sehndében

egy lakóházat próbáltak meg felgyújtani, amelyben egy háromfős montenegrói menedékkérő család lakik.

A járókelők vették észre az épület bejáratánál felcsapó lángokat, amelyeket a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltani. A rendőrség még éjjel őrizetbe vett egy feltételezett elkövetőt.

Verekedés a befogadóállomáson

Szászország tartományban menedékkérők befogadására szánt ingatlanokat gyújtottak fel ismeretlenek szombatra virradó éjjel. Drezdában egy korábban szállodaként használt négyemeletes épületben keletkezett tűz, Dippoldiswaldéban pedig több lakókonténer égett ki.

A Schleswig-Holstein tartománybeli Itzehoe-ban működő befogadóállomáson péntek este tömegverekedés volt.

Vacsoraosztás közben nagyjából ötven arab és kurd menedékkérő esett egymásnak.

A rendőrség nagy erőkkel és kutyás egységekkel vonult a helyszínre, mivel a biztonsági őrök nem tudták szétválasztani a verekedőket. Az összecsapásban megsérült négy menedékkérő és két biztonsági őr. Három embert őrizetbe vettek. A verekedés azzal kezdődött, hogy egy arab sértegette és provokálta a kurdokat.