Kim Dzsongun korszerűbb rakétákat akar

KIM Dzsong Un korea
Észak-Korea, 2015. augusztus 21. A Koreai Központi Televízió videofelvételéről készített, aYonhap dél-koreai hírügynökség által 2015. augusztus 21-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára a Koreai Néphadsereg Legfelsőbb Parancsnokságának tagjaival tárgyal. Kim ezen a napon teljes harckészültségbe helyezte a két Korea határának térségében állomásozó fegyveres erőket. (MTI/EPA/KCT/Yonhap)
Vágólapra másolva!
Az észak-koreai vezető korszerűbb és pontosabb légvédelmi rakéták gyártására adott parancsot.
Vágólapra másolva!

Kim Dzsongun észak-koreai vezető parancsot adott az eddigieknél korszerűbb és nagyobb találati pontossággal rendelkező légvédelmi rakéták gyártására, amely megfelel a "modern hadviselés" követelményeinek - adott hírt hétfőn a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Az ország vezetője erről a dél-koreai határnál rendezett lőgyakorlat alkalmával beszélt a hadsereg és a tudományos elit jelen lévő képviselői előtt.

Kim Dzsongun korszerűbb és pontosabb rakétákat akar Forrás: MTI/EPA/YONHAP/-------------------

A harminckét esztendős államfő kifejtette: nemzetvédelmi szempontból nagy szükség van arra, hogy újfajta, különböző típusú légvédelmi rakétákat fejlesszenek ki, amelyek korszerűbbek és pontosabbak az eddigieknél, és amelyek megfelelnek egy modern háború követelményeinek.

- mondta Kim Dzsongun. A hírügynökségek egyértelmű utalásnak nevezték ezt a kijelentést Dél-Koreára és az Egyesült Államokra.

Folytatják a hadgyakorlatot

Ez a hír rögtön azután látott napvilágot, hogy Szöulban hétfőn az amerikai és a dél-koreai védelmi miniszter óva intette Phenjant újabb provokatív katonai lépésektől.

Ashton Carter és Han Minku hangsúlyozta, hogy

a két állam szükség esetén közösen lép fel a phenjani fenyegetéssel szemben.

A két miniszter egyúttal megerősítette, hogy Washington és Szöul folytatni fogja a Phenjan által rendszeresen bírált közös hadgyakorlatokat.