Több száz menekült érkezett délután Szlovéniából Ausztriába

Ausztria menekültek
Migrants who are entering Austria on foot walk towards the village of Nickelsdorf in early hours on September 5, 2015, from where they wish to head to Salzburg on the German-Austrian border. The first bus carrying migrants who have been stranded in the Hungarian capital reached the Austrian border early September 5, after Vienna and Berlin agreed to take in thousands of refugees desperate to start new lives in Western Europe. Some 2,500-3,000 migrants have entered Austria from Hungary in the past few hours, Austrian police said early September 5. AFP PHOTO/JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
A Mura hídján keltek át Bad Radkersburgba.
Vágólapra másolva!

Több száz migráns kelt át a szlovéniai Gornja Radgonából a Mura hídján keresztül szerda délután az ausztriai Bad Radkersburgba - számolt be az MTI tudósítója.

A migránsok fogadására az osztrák hatóságok tranzittábort alakítottak ki Bad Radkersburg várának tövében, ám az emberek csak néhány órát töltenek a sátrakban, ugyanis

a buszok folyamatosan szállították őket az ausztriai Wels, illetve Braunau felé.

Utóbbi közvetlenül a német határon található.

Az osztrák rendőrök és katonák a híd egyik járdáját kordonnal elhatárolták, kizárólag a migránsok áthaladása érdekében tartották fenn szerdán délután. Eközben a híd másik szélén zajlott a schengeni rendnek megfelelő gyalogos forgalom.

A menekülteket a szlovén határtól buszokkal szállítják Wels, illetve Braunau felé Forrás: AFP/Joe Klamar

A migránsokat egyes sorba állították és mindenkit egyenként ellenőriztek az osztrák oldalon kifejezetten erre a célra felállított sátorban. Majd szintén gyalog jutottak el az emberek a hídtól mintegy 100 méterre található táborba.

Eközben a hídon is egyirányúsították a forgalmat, ideiglenes jelzőlámpát helyeztek ki, amely mindig csak az egyik irányból engedi a hídra a járműveket. Az osztrák rendőrök nem engedték belépni a táborba az újságírókat.