Nem találtak robbanásra utaló jelet az egyiptomi nyomozók

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma által közreadott felvételen egyiptomi katonai járművek közelítik meg a lezuhant orosz utasszállító gép farokrészét az egyiptomi Sínai-félszigeten fekvő Haszana közelében. A Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) orosz légitársaság Szentpétervárra tartó repülőgépe 217 utassal és hétfőnyi személyzettel a fedélzetén előző nap zuhant le. A szerencsétlenséget senki sem élte túl (MTI/AP/Makszim Grigorijev)
Vágólapra másolva!
Az orosz utasszállító sínai-félszigeti tragédiáját vizsgáló nyomozók egyelőre nem találtak bizonyítékot arra, hogy robbanás okozta a katasztrófát - közölte csütörtökön az egyiptomi polgári repülésért felelős miniszter. Eközben repülőgép-robbanástól tartva a brit és holland légitársaságok ideiglenesen leállították egyiptomi járataikat.
Vágólapra másolva!

Hosszam Kamal, az egyiptomi polgári repülésért felelős miniszter azt mondta, hogy egyelőre nincs semmilyen bizonyíték vagy adat, amely a robbanás-feltételezést támasztaná alá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a sarm-es-sejki repülőtér továbbra is fogad repülőgépeket, a nap folyamán 23 orosz, nyolc ukrán, három olasz és két szaúdi, továbbá 22 belföldi járat landol a légikikötőben.

224 áldozata volt a tragédiának Forrás: MTI/AP/Orosz rendkívüli helyze/Makszim Grigorijev

A politikus Philip Hammond brit külügyminiszter nyilatkozatára reagált, miszerint "jelentős a valószínűsége" annak, hogy robbanószerkezet okozhatta az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító repülőgép hétvégi katasztrófáját. Továbbá arra is reagált, hogy a brit kormány teljesen leállította a légi forgalmat Nagy-Britannia és Sarm-es-Sejk repülőtere között, majd példáját követte Hollandia is.