Amerikai szakértők: pokolgép robbanhatott az orosz gép fedélzetén

Megtalálták a lezuhant orosz utasszállító repülőgép mindkét fekete dobozát
Vágólapra másolva!
Az amerikai televíziók által szerdán idézett amerikai szakértők úgy vélik, rendkívül nagy a valószínűsége annak, hogy pokolgép robbant fel a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülőgép fedélzetén.
Vágólapra másolva!

"Rendkívül nagy a valószínűsége" annak, hogy robbanószerkezetet helyeztek el egy bőröndben a gép fedélzetén, s az okozta a tragédiát - idézett az AFP egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselőt. A CNN és az NBC televíziós csatorna további amerikai szakértők véleményét tette közzé, amelyeket az amerikai hírszerző szervek által összegyűjtött eddigi gyanújelek alapján alakítottak ki.

Az Iszlám Állam új arca

Az AFP megjegyzi: ha a bőröndben elhelyezett pokolgéppel kapcsolatos feltételezés beigazolódik, akkor az Iszlám Állam merényleteinek új formájára tért át, hiszen ilyen típusú akciót még nem hajtott végre.

Forrás: MTI/EPA

Moszkvában ezen a napon az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK), a Független Államok közössége légügyi hatóságának műszaki testülete megerősítette azt, amit korábban az al-Maszri al-Jóm című egyiptomi napilap honlapján bírósági forrásokra hivatkozva írt le.

Eszerint a pilótafülke hangrögzítő berendezése (Cockpit Voice Recorder, CVR) komoly mértékben megrongálódott, ugyanakkor a repülési adatokat rögzítő (Flight Data Recorder, FDR) doboz tartalmának letöltése sikeresen befejeződött.