Bevándorlási létszámkeretet vezetne be a német kormány

Vágólapra másolva!
Be kell vezetni az Európai Unióban a menekülteknek évente meghirdetendő "legális bevándorlási kontingenst", azaz a törvényes bevándorlási létszámkeretet – mondta a német kormány menekültügyi koordinátora.
Vágólapra másolva!

Az "illegális migrációt csökkenteni kell, mert az nem jó senkinek" - mondta az egyik rádiónak vasárnap Peter Altmaier kancelláriaminiszter. A konzervatív CDU politikusa irányítja a kormány válságkezelő tevékenységét menekültügyi koordinátorként.

A kormány most arra összepontosít, ami a feladata, a menekülthullám megoldására. Arra, hogy visszaszorítsák a menekültek rohamát, úgy, hogy ne csökkenjen az üldözöttek és bajbajutottak védelme – mondta a kancelláriaminiszter.

A politikus szerint Javítani kell a Törökországban élő menekültek ellátását, és el kell érni, hogy vállalhassanak munkát. Törökország határait is biztosítani kell, hogy senki ne kerüljön az embercsempészek kezei közé. Ezért az anyagi támogatás mellett Németország felajánlaná a legális bevándorlási kontingens lehetőségét - mondta Peter Altmaier.