Oroszország légvédelmi rendszert adna Egyiptomnak

International Aerospace Salon (MAKS 2015) near Moscow. Day Three missile landscape HORIZONTAL tricolor flag Almaz-Antey BUK SQUARE FORMAT
BUK-M2E rendszer egy korábbi bemutatón
Vágólapra másolva!
Oroszország azt fontolgatja, hogy légvédelmi eszközöket szállít Egyiptomnak - közölte Szergej Csemezov, a Roszteh állami hadiipari konszern vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint Csemezov a dubaji légi bemutatón elmondta, hogy Antej-2500 és BUK légvédelmi rendszerek szállításáról tárgyalnak Egyiptommal. Megjegyezte, hogy utóbbi időben világszerte megnőtt a kereslet az orosz légvédelmi rendszerek iránt, elsősorban a közel-keleti partnerek körében. A Roszteh vezetője példaként az Egyesült Arab Emírségeket említette, ahová Oroszország Pancir-SZ1 légvédelmi komplexumokat szállított.

BUK-M2E rendszer egy korábbi bemutatón Forrás: AFP/RIA Novosti/Mikhail Voskresenskiy

A Dubai Airshow-t 1989 óta rendezik meg a dubaji védelmi tárca és a polgári légiközlekedés közreműködésével. A vasárnap megnyílt és november 12-ig tartó bemutató témája a légierők fegyverzete és felszerelése, légvédelmi eszközök, űrtechnika, valamint polgári repülési technológiák.