Nehéz lesz eljutni Németországba

German airline Lufthansa on strike LOGO STRIKE labour cabin crews SQUARE FORMAT
An aircraft of German carrier Lufthansa takes off from the airport in Munich, Germany, 6 November 2015. Lufthansa's cabin crews are going to go on strike at the airports in Frankfurt and Duesseldorf, starting in the afternoon hours on Friday, 6 November. Photo: Peter Kneffel/dpa
Vágólapra másolva!
Holnap is több budapesti Lufthansa-járatot törölnek, mert folytatódik a légiutas-kísérőik sztrájkja. A frankfurti, düsseldorfi és a müncheni bázisról induló vagy oda érkező járatokat érdemes figyelni.
Vágólapra másolva!

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járatinformációi szerint csütörtökön mind a négy frankfurti járatot törölte a Lufthansa a légiutas-kísérők folytatódó sztrájkja miatt. A müncheniek közül a reggel 9 órás, illetve a 20.15-ös járat indul el, mivel azokat a Lufthansa CityLine üzemelteti. A düsseldorfi járatok szintén elindulnak, azokat az Eurowings közlekedteti.

A Lufthansa légiutas-kísérőinek sztrájkja miatt csütörtökön

összesen 933 járatot törölt a légitársaság.

A cég szerdán azt közölte, hogy csütörtökön a frankfurti, düsseldorfi és a müncheni bázisról induló vagy oda érkező járatok nem indulnak el. A kimaradások összesen 107 ezer utast érintenek világszerte.

Nem nagyon lehet majd felszálló Lufthansa-gépeket látni holnap Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Kneffel

A munkabeszüntetés továbbra is csak a Lufthansa járatait érinti. A cégcsoporthoz tartozó többi társaság járatai (Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Brussels Airlines) menetrend szerint közlekednek.

Szerdán a ferihegyi repülőtéren csaknem ezer utast érintett a sztrájk.

Összesen hét járatpárt töröltek.

A légiutas-kísérőket képviselő szakszervezet múlt pénteken hirdetett egyhetes sztrájkot, amelyet először csak a frankfurti és a düsseldorfi, később a müncheni bázisra is kiterjesztettek. A vita a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik.