Vatileaks: bordélyokat működtetnek vatikáni ingatlanokban

Vágólapra másolva!
Megfigyelők szerint a pápa reformtörekvéseit akarja aláaknázni az a forrás, aki iratokat szivárogtat ki a Vatikánból. A legfrissebb „leleplezések” szerint az egyház kezében lévő római ingatlanokban rosszhírű szaunákat, bordélyokat és masszázsszalonokat üzemeltetnek, ahova papok járnak fizetett szexért.
Vágólapra másolva!

Az egyik ilyen létesítmény állítólag kétutcányira található az olasz parlament épületétől – írta az olasz sajtóra hivatkozva a brit Independent.

A kiszivárogtatott dokumentumban előkelő helyet kapott a Hittani Kongregáció, amely több száz értékes ingatlannal rendelkezik Róma központjában.

Ha kíváncsi, hogyan működik valójában egy bordélyház manapság, olvassa el a Life.hu cikkét (18+).

A legnépszerűbb európai meleg szauna

Az már két éve kiszivárgott, hogy a Vatikán 2008-ban 23 millió euróért megvásárolta azt a lakóépületet, ahol az Europa Multiclub, a kontinens legnagyobb, homoszexuálisok által látogatott szaunája működött.

Sorra röppentek föl a hírek arról, milyen sok pap látogatja a helyet. Az adásvétel mögött a hírek szerint Tarcisio Bertone bíboros, korábbi szentszéki államtitkár állt, aki XVI. Benedek pápa idején őrizte a Vatikán pénzes zacskóját.

A bíborost többek között azzal is vádolták, hogy a saját tetőlakásának a bebútorozására fordított 200 ezer eurónyi alapítványi pénzt.

Tarcisio Bertone, korábbi szentszéki államtitkár XVI. Benedekkel Forrás: AFP/Daniel Dal Zennaro

A pápának elege van

Az Ansa olasz hírügynökség vatikáni forrásokból úgy értesült, hogy Ferenc pápa szeretné lezárni a kiszivárogtató után indított nyomozást, és lezárni a botrányt december 8-a, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepe előtt, amikor megkezdődik az irgalmasság rendkívüli szentéve.

A szentévet Ferenc pápa március 13-án, megválasztásának második évfordulóján hirdette meg a nagyböjti bűnbánati szertartás keretében elmondott homíliájában.

Ferenc pápa a jubileumi év kezdete előtt szeretné lezárni az ügyet Forrás: AFP/Eric Thayer

Több elemző úgy véli, hogy a kiszivárogtatások célja megakadályozni a pápát a Kúria megreformálásában. Eddig egyébként egy magas rangú egyházi vezetőt, Monsignor Lucio Vallejo Baldát vett őrizetbe a vatikáni rendőrség egy másik tisztségviselővel együtt az ügyben, és sajtóértesülések szerint kihallgattak négy bíborost.