Nem cáfolják, hogy Izrael damaszkuszi célpontot bombázott

izraeli vadászgép
An Israeli F-15 I fighter jet takes off during an air show at the graduation ceremony of Israeli air force pilots at the Hatzerim base in the Negev desert, near the southern Israeli city of Beersheva on December 26, 2013. AFP PHOTO / JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
Izraeli védelmi illetékesek nem kommentálták a szíriai sajtó hírét, amely szerint bombáztak a damaszkuszi repülőtér közeli célpontokat.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két hétben már másodszor számolt be a Basár al-Aszadhoz hű szíriai sajtó az ország ellen elkövetett izraeli légitámadásról. A legfrissebb hír szerint izraeli gépek a damaszkuszi repülőtér közelében bombáztak célpontokat szerda reggel.

A jelentésekből nem derült ki, hogy mi volt a célpont.

Izraeli F-15-ös bevetésre indul Forrás: AFP/Jack Guez

Nem kommentálnak

Védelmi illetékesek nem voltak hajlandóak kommentálni a hírt, jelentette internetes oldalán a Jerusalem Post.

Ha azonban izraeli gépek támadtak, akkor a célpont fegyverszállítmány volt, Izrael ugyanis korábban jelezte: ha olyan, a biztonságát veszélyeztető terrorista szervezet szállít fegyvereket Szíriában, mint a Hezbollah, azt megtorolja – emlékezetett a Haarec.

Tavaly áprilisban és idén októberben is megjelentek hírek arról, hogy izraeli gépek megtámadták a Hezbollah erőit Szíriában, az izraeli és az orosz vezérkari főnök pedig szeptemberben megállapodott arról, hogy koordinálják Szírián belüli katonai tevékenységüket.