Tizenegy csecsemőjét ölhette meg a német anya

Csecsemők holtteste egy bajor lakóházban
Csecsemők holttestét találták meg egy bajor lakóházban
Vágólapra másolva!
Nem hét, akár tizenegy áldozata is lehet a wallenfelsi nőnek. A tetemek annyira rossz állapotban vannak, hogy nehéz pontos számot mondani, de több mint valószínű, hogy további négy újszülött vesztette életét a házban, közölte a bajor rendőrségi szóvivő. Pontos adatok jövő hét elejére várhatóak, amikor az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat lezárul.
Vágólapra másolva!

A csecsemők maradványait csütörtökön késő délután fedezte fel a Wallenfelsben található házhoz kiérkező mentőorvos, akit egy szomszéd hívott ki a halott gyerekek miatt. A legfrissebb német sajtóértesülések szerint a gyerekek anyja (Andrea G.) bolti eladóként dolgozott a bajor településen. Az asszony 18 éve élt együtt egy férfival, akivel három gyermeket neveltek.

Többeknek feltűnt, hogy sokszor volt terhes a nő.

A gyermekek halálával kapcsolatba hozható asszony gyakran panaszkodott vetélésre, így senki sem fogott gyanút. A gyerekek anyját a hatóságok még keresik, hogy kihallgathassák.

Csecsemők holttestét találták meg egy bajor lakóházban Forrás: MTI/EPA/Nicolas Armer

Orvosszakértők vizsgálják a tetemeket

Egyelőre nem tudni, mikor és miért halhattak meg a csecsemők. A boncolást még pénteken elvégzik, és az orvosszakértők jövő hét elejéig adnak felvilágosítást arról, hogy mióta halottak a gyerekek, milyen a nemük, hányan vannak, és mi okozta halálukat.

Volt már hasonló eset

Májusban egy nőt három év és nyolc hónap börtönre ítéltek a nyugat-németországi Siegenben két gyermeke megöléséért, akiknek holttestét fagyasztóládákban találták meg.

2013 októberében, ugyancsak Bajorországban, két halott csecsemőre bukkantak építési munkálatok közben.

A nyomozás során megállapították, hogy a babák még az 1980-as években születtek. A bíróság az anyát egy éve felmentette, az esetleges gyilkosságot ugyanis már nem lehet rábizonyítani, az emberölés bűntette elévült.