Időzített bomba került az Egyiptomban lezuhant orosz gépre

Sarm-es-Sejk, Sharm El-Sheikh, Kogalymavia Airbus A321, roncs
A Kogalymavia (Metrojet) Airbus A321-es utasszállítójának roncsai a Sínai-félszigeten
Vágólapra másolva!
Időzítő berendezés volt az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító repülőgépen, amint ezt a szerencsétlenséggel foglalkozó szakértők kiderítették – közölte a Fox News amerikai tévécsatorna a vizsgálatokhoz közel álló forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az értesülés szerint az időzítő berendezést két órára állították be. A cikket átvevő RIA Novosztyi orosz hírügynökség pénteki hírében kiemelte, egyelőre nincs hír arról, hogy miképpen jutottak erre a megállapításra a szakértők – a terroristák közötti telefonbeszélgetés lehallgatásával vagy a repülőgép roncsainak tanulmányozásával.

A Kogalymavia (Metrojet) Airbus A321-es utasszállítójának roncsai a Sínai-félszigeten Forrás: AFP/RIA Novosti

Van magyarázat a bizonyíték hiányára

Egy másik forrás azt közölte, hogy a pokolgépet egy munkahipotézis szerint a repülőgép üzemanyagrendszerében vagy annak közelében helyezték el, vagy ott, ahol az üzemanyagrendszer kapcsolódik a hajtóműhöz. Ez magyarázat lehet arra, hogy miért nincs a robbanásokra utaló – látható – bizonyíték.

224 áldozat

Október 31-én a Kogalymavia légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra közlekedő repülőgépe a felszállás után 23 perccel – eddig tisztázatlan okokból – lezuhant a Sínai-félszigeten. Fedélzetén 217 utas – köztük 17 gyermek – és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki sem élte túl. Az áldozatok túlnyomó többsége orosz volt.