Nigériai katonák csaptak le a a Boko Haramra

A handout picture provided by the Nigerian army on October 28, 2015 shows weapons seized by Nigerian forces around Boko Haram's Sambisa forest stronghold in the restive northeast. Four suspected Boko Haram members on a suicide bombing mission to Gubula in
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A nigériai kormányerők egy rajtaütéssel több tucat embert, főként nőket és gyerekeket szabadítottak ki a terroristák fogságából, akik közül négyet megöltek - jelentette be a hadsereg.
Vágólapra másolva!

A katonaság a légierő támogatásával hajtotta végre a műveletet a Boko Haram nevű szélsőséges iszlamista szervezet egyik tábora ellen az ország északkeleti részében fekvő Borno szövetségi államban. Összesen 61-en szabadultak ki a fogságból. A megmentettek többsége nő és gyerek, evakuálásuk folyamatban van. A katonák megöltek négy terroristát, egyet pedig elfogtak.

Sikeres akciók

A nigériai fegyveres erők több sikeres, az iszlamisták ellen végrehajtott akciójukról számoltak be az elmúlt hónapokban. Október 28-án 338 elrabolt embert szabadítottak ki Borno államban a fogságból, köztük 192 gyereket és 138 nőt. Arra nincs bizonyíték, hogy az eddig kimentettek között lenne valaki a terrorszervezet által ugyanebben az államban 2014-ben elrabolt mintegy 200 középiskolás lány közül.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Nigerian Army

A Boko Haram szélsőséges iszlamista szellemű állam létrehozását szeretné kikényszeríteni a vegyes vallású Nigériában. Felkelésük 2009-es kezdete óta mintegy 17 ezer ember életébe került, a menekültek száma több mint 2,5 millió.