Muszlimellenes és antiszemita támadás Marseille-ben

Keresik az elkövetőket
Vágólapra másolva!
Egy lefátyolozott nőt és egy zsidó iskola tanárát érte támadás Marseille-ben. A támadók mindkét helyszínről elmenekültek.
Vágólapra másolva!

Egy muszlimellenes és egy antiszemita támadás is történt szerdán Marseille-ben. A francia belügyminiszter elítélte a két bűncselekményt, de nem hozta őket összefüggésbe a múlt héten elkövetett párizsi terrortámadással.

Egy lefátyolozott nőt, aki a metróból lépett ki,

megütött és késsel megvágott egy ismeretlen támadó,

miközben megjegyzéseket tett a nő vallásos öltözetére - írta közleményében a belügyminisztérium.

A délnyugat-franciaországi város másik helyszínén a közlemény szerint

egy zsidó iskola tanárát támadta meg az este három férfi,

a kezén és a lábán késsel megsebesítették, közben antiszemita sértéseket zúdítottak rá, és az Iszlám Állam dzsihádista terrorszervezetet éltették. Támadásuknak egy járőrautó érkezése vetett véget.

Keresik az elkövetőket Forrás: AFP/Boris Horvat

A zsidó tanár támadóinak egyike a beszámolók szerint felmutatta Mohamed Merah algériai születésű szélsőséges arcképét is. Merah 12 embert ölt meg 2012-ben egy dél-franciaországi támadássorozatban.

A muszlim nőt a mentők sürgősségi ellátásban részesítették, a zsidó férfit pedig kórházba kellett szállítani, de a sebei nem életveszélyesek.

A támadók mindkét helyszínről elmenekültek.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter elítélte a két gyűlölet-bűncselekményt, és azt mondta, mindent elkövetnek a tettesek kézre kerítése érdekében.

Franciaországban magas szintű készültség van a Párizsban múlt pénteken elkövetett, több mint 130 ember halálát okozó merényletsorozat miatt, amelyért az Iszlám Állam dzsihádista szervezet vállalta a felelősséget.