Megtalálták az Erdélyben lezuhant repülőgépet

repülő, Erdély
Vágólapra másolva!
Szombatig semmit sem tudtak a még augusztusban Brassó mellett eltűnt vitorlázógépről, aminek pilótája félórával a felszállás után jelentkezett utoljára. Holtteste is a roncsok között volt.
Vágólapra másolva!

A Keresztélyhavasban szombaton megtalált vitorlázórepülőt három hónappal ezelőtt magyar tulajdonostól kapta kölcsön a pilóta egy két-három órás próbarepülésre.

A lezuhant gépet nagy erőkkel keresték, de csak most találta meg egy turista a Predeál és Brassó közé eső, románul Postăvaru-nak hívott hegyen - írja az iho.hu közlekedési portál. Benne volt a pilóta holteste is.

A baleset konkrét okait egyelőre nem tudják, az sem biztos, hogy a gép lezuhant magasról, vagy a meredek hegyoldalnak ütközött - írja a Mediafax.

A gépet nem messze a Vidombák reptértől találták meg Forrás: Origo

Miért csak most?

A kérdés inkább az, hogy miért nem találták meg eddig a gépet. A román belügyminisztérium már augusztusban is kiemelte, hogy nehezíti a sűrű erdő és a növényzet a gép felkutatását.

Repülőgépek, drónok, illetve a földön a hegyimentő alakulatok többször is sikertelenül fésülték át azt a területet is, ahol most megtalálták a roncsokat.

A repülő darabjai Forrás: Ioana Tomescu