Titkos találkozókon mossák át a muzulmán nők agyát

muszlim nők, London, dzsihád
Veiled Muslim women hold up signs as they join a protest in response to French military action in Mali outside the French embassy in central London on January 12, 2013. Around 50 Muslim protesters shouted slogans and waved signs as they demonstrated outside the French embassy against French intervention in Mali. France sent troops on January 11 to help Malian forces hold back a rebel advance towards the capital Bamako, and on January 12 Paris announced that a French military pilot had been killed. AFP PHOTO / CARL COURT / AFP / CARL COURT
Vágólapra másolva!
Meghívásos alapon szerveznek találkozókat azok a muzulmán nők, akik más vallásos lányokat, asszonyokat akarnak meggyőzni arról, hogy támogassák az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet. A The Telegraph riporterének sikerült a propagandisták bizalmába férkőznie, részt is vehetett a találkozókon.
Vágólapra másolva!

Egy nőkből álló titkos iszlamista sejt működik Nagy-Britanniában, a csoport feladata az, hogy más nőket szervezzen be a szélsőségesek közé - írja a Channel 4 televízió nyomozására hivatkozva a The Telegraph című brit lap. Az újság riporterének sikerült részt vennie néhány találkozón, miután eltitkolta kilétét. A riporter rejtett kamerát is vitt magával a találkozókra.

A nők fiatal lányokat győzködnek arról, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

A találkozókon csak meghívásos alapon lehet részt venni.

A tagok szóban többször is megerősítik, hogy támogatják az Iszlám Államot, és arról is beszélnek, hogy "Allah megbünteti azokat, akik harcolnak ellene".

Szélsőségesekkel élnek együtt

A találkozókat szervező nők egyike ugyanott él, ahol egy ismert brit szélsőséges. Egy másik szervező szintén egy fanatikussal él együtt.

A találkozókon kisgyermekek is részt vettek, a nők előttük beszéltek arról, hogy a "mocskos zsidók" ellen mindent meg kell tenni. Azt is mondták a találkozókra meghívást kapó nőknek, hogy

Nagy-Britannia ellenük harcol.

Az egyik találkozót egy önkormányzati kezelésben lévő közösségi házban tartották, miközben az intézmény vezetője semmit sem tudott arról, hogy mi folyik a falakon belül.

A riporton egy évig dolgoztak a Channel 4 televízió újságírói. A rendőrség hétfőn megnézte a felvételeket. A filmet látta egy volt ügyész is, aki azt mondta, hogy egyes kijelentések törvénytelenek lehetnek.

Twitteren üzennek

A riporter Aisha álnéven tudott részt venni a női csoport találkozóin. A nő interneten vette fel a kapcsolatot a szervezettel, azután férfi szélsőségesekkel kellett találkoznia tüntetéseken. Miután megbíztak benne, a találkozók előtt nem sokkal üzenték meg neki, hová kell érkeznie.

Muszlim nők tüntetnek Londonban Forrás: AFP/Carl Court

Az egyik szélsőséges nő Umm L. néven használja a Twittert. Az ő igazi neve Rubana. Négy kisgyermek édesanyja, Londonban él, korábban egy

mára már betiltott szervezet vezetője is volt.

Egy másik szélsőséges nő neve Umm Saalihah. Ő Mohammed Shamsuddinnal él egy lakcímen, akit tavaly tartóztattak le terrorgyanúval. Az Umm Usmaan néven bemutatkozó nő később Twitteren üzente meg a riporternek, hogy menjen Szíriába, mert az "Allah legjobb földje a világon".