Észak-Koreában betiltották a hosszú hajat

Kim Jong-Un, Kim Dzsongun
This undated picture released by North Korea's official Korean Central News Agency on April 12, 2012 and carried on North Korea's Rodong Shinmun newspaper on April 12 shows a recent portrait of North Korean leader Kim Jong-Un in a business suit. Jong-Un was named the top military official of the ruling party, state media said on April 12, ahead of a planned rocket launch that has triggered international alarm. AFP PHOTO / KCNA via KNS ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / AFP / KCNA / KNS
Vágólapra másolva!
A fiatal férfiaknak ezentúl kötelező rövid hajat viselniük Észak-Koreában, és erőszakkal megnyírják azt, aki nem engedelmeskedik az utasításnak.
Vágólapra másolva!

A Csoszun Ilbo című dél-koreai napilap phenjani forrásokból úgy értesült, hogy a rendelet a múlt héten került nyilvánosságra.

Eszerint a férfiak hajának a hossza nem lehet több 2 cm-nél – a tökéletes példa a követendő hajviseletre Kim Dzsonguné, akinek excentrikus frizuráját „ambiciózus stílusnak” nevezik Észak-Koreában.

Ilyen "ambiciózus stílusú" a követendő hajviselet Forrás: AFP/Kns

Ollókkal járják az utcát

A nők sem maradnak ki: nekik olyanra kell vágatniuk a hajukat, mint Kim Dzsongun feleségéé. Csak az előadóművészek dönthetik el, hogy milyen frizurát hordanak.

A phenjani fodrászatokban azóta hosszú sorokban állnak az emberek, hogy engedelmeskedjenek az utasításnak. Nem véletlenül; ollókkal felszerelt brigádok járják ugyanis az utcákat, és erőszakkal megnyírják azokat, akik nem engedelmeskednek.

A nőknek olyan frizurát kell vágatniuk, mint Kim Dzsongun feleségéé Forrás: AFP/Kns