Németországból vásárolhatták a fegyvereket a párizsi merénylők

Vágólapra másolva!
Illegális fegyverkereskedelem és külföldi terroristaszervezet támogatásának gyanújával is nyomoz a német ügyészség a csak Sascha W.-ként azonosított férfi ellen, aki a feltételezések szerint gépkarabélyokkal látta el a párizsi merénylőket.
Vágólapra másolva!

A 34 éves férfit Stuttgart közelében vették őrizetbe, és a Bild szerint az okostelefonján négy e-mail arról tanúskodik, hogy fegyvereket adott el egy „párizsi arabnak”.

Az ügyészségi dokumentumok alapján két kínai gyártmányú AK 47-es és két jugoszláv gyártmányú Zastava M70-es gépkarabélyról van szó. A francia hatóságok szerint a fegyvereket használták a november 13-i párizsi merényletekben.

Sascha W. az eddigi adatok alapján november 7-én adhatta el a gépkarabélyokat.

Párizs készültségben Forrás: Independent

Montenegrói szál

Két nappal korábban a német rendőrség München közelében őrizetbe vett egy montenegrói férfit, aki Párizsba tartott nyolc Kalasnyikovval, két kézigránáttal, kézifegyverekkel, TNT-vel, detonátorokkal a kocsijában.

Az 51 éves Vlatko Vucic azóta is őrizetben van, de nem hajlandó vallomást tenni – emlékeztetett a brit Daily Mail.

A Charles De Gaulle francia nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó. A franciák a merénylet óta hevesebben bombázzák az Iszlám Állam állásait Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Régóta figyelték

A Magstadtban élő Sascha W.-t már az év eleje óta figyelték a német hatóságok, és azzal gyanúsítják, hogy augusztus 14-től november 18-ig nyolc esetben követett el illegális fegyverkereskedelemnek minősülő cselekményeket.

A házkutatás során a lakásában 16 fegyvert találtak.